استویا
استویا (stevia) یک گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در کشورهای مختلف اروپایی کشت و مصرف میشود. خوشبختانه کشت این گیاه چند سالی است که در زمینهای شهرهای شمالی ایران نیز شروع شده است. استویا یک گیاه با قدرت شیرین کنندگی بسیار قوی میباشد که میتواند یک جایگزین مناسب برای قندهای تصفیه شده باشد. این گیاه همیار لاغری است، فشار خون را کاهش میدهد، با دیابت و قند خون بالا مقابله میکند.
برگهای استویا حاوی موادی به نام استویوزید و ربودیوزید A میباشد. این ترکیبات شیرین کنندههای طبیعی هستند. برای همین هم برای لاغری بسیار مفیدند. به خاطر اینکه ترکیبات موجود در این گیاه کالری نداشته و حدود 300 برابر شیرینتر از قند ساکاروز هستند.
این محصول به صورت برگهای خشک بستهبندی شده و همچنین عصاره به فروش میرسد. از عصارهی این گیاه برای تهیه انواع کیکها، مربا، گز و غیره استفاده میشود. به خاطر اینکه این گیاه چندین برابر شیرینتر از ساکاروز میباشد. برگهای خشک شدهی آن به صورت دم کرده مصرف میشود. توجه داشته باشید که عصارهی این گیاه تا یک یا دو ماه بعد از تولید قابل مصرف است؛ و دیابتیها میتوانند آن را جایگزین قند کنند. برگهای خشک استویا در انجمنهای دیابتیها وجود دارد. این گیاه به صورت برگ خشک بسته بندی شده و عصاره در شهرهایی مانند رشت، اصفهان، مازندران و احتمالاً تهران نیز به فروش میرسد. امیدواریم روزی برسد که این گیاه بین مردم جایگاه خود را پیدا کند و در تهیهی نوشابه ها، شیرینیجات و کلاً محصولات غذایی شیرین استفاده شود. میتوانید سری به عطاریهای شهرتان بزنید و سراغ این گیاه را بگیرید. اگر اطلاعات بیشتری در مورد نحوهی کشت یا تهیهی این محصول نیاز دارید به وبلاگ زیر مراجعه کنید.
در بعضی از کشورها از عصارهی استویا در ترکیبات محصولات آرایشی بهداشتی نیز استفاده میکنند. این گیاه به خمیر دندان طعم شیرینی میدهد و جلوی پوسیدگی دندانها را نیز میگیرد.
پاسخ دهید